MENU STARÓWKA

G Ę S I N A n a ś w. M A R C I N A edycja 01.11.2023 Zupa ROZGRZEWAJĄCY ROSÓŁ z GĘSIEJ TUSZY (300g) 24,00 podany z kołdunami nadziewanymi gęsiną, z dodatkiem brokuła, marchewki baby, natki i rozgrzewającej papryczki chilli P r z y s t a w k i CARPACCIO z BURAKA i PÓŁGĘSKA (320g) 45,00 Carpacicio z pieczonego buraka i wędzonej gęsi podana z chutney na bazie suszonej moreli, imbiru i brandy, z dodatkiem pistacji, wędzonej mozzarelli, marynowanych kurek, świeżej rukoli i włoskiego pieczywa PIEROGI ZŁOTA GĘŚ (280g) 38,00 Pierogi w firmowym cieście nadziewane gęsiną z dodatkiem kapusty i grzybów, podane w okrasie borowikowej, oprószone płatkami sera Grana Padano D a n i e (480g) 65,00 Pierś z gęsi /sous vide/ marynowana w tymianku, anyżu i kardamonie, podana w sosie na bazie suszonych moreli, z dodatkiem warzyw z patelni: ziemniaczki, papryka, jarmuż, marchewka baby, pieczarka, cukinia, czosnek, chilli, D e s e r (280g) 24,00 ROZGRZEWAJĄCA TARTA JABŁKOWA z POMARAŃCZĄ Tarta jabłkowa z dodatkiem kandyzowanych pomarańczy i cynamonu podana z gorącym sosem waniliowym i lodami cytrynowymi B a r m a n P o l e c a DRINK SANTA APPLE (na ciepło) ( 180 ml) 27,00 DYNIOWE PIWO włoskie kraftowe Balidne (300ml) 18,00 CZERWONE WINO GRZANE z pomarańczą i goździkami (200ml) 15,00 BIAŁE WYTRAWNE WINO GRZANE z imbirem, miodem i gruszką (300ml) 20,00 PIWO GRZANE z miodem i pomarańczą z goździkami (500ml) 18,00

RkJQdWJsaXNoZXIy NDk0NjY=